Presentació del llibre: Escola, Religió i Poder

el trencaclosques que no encaixa

Enric Canet, Jordi Puig i Pere Vilaseca.
Pròleg a càrrec d’Antoni Bassas.
Viena edicions, 2008

Presentació a càrrec de
Francesc Rovira, coordinador del Centre Interreligiós de Barcelona
Teresa Guardans, de CETR [ Centre d’Estudi de les Tradicions Religioses ]
Carles Capó, pastor protestant

L’acte tindrà lloc el dijous 21 de febrer, a les 7 del vespre, a la llibreria Alibri, c/Balmes 26, de Barcelona.

Sabem prou que vivim en una societat plural i diversa, i que cada vegada ho serà més. Això implica una adaptació urgent de l’escola en tots els àmbits, incloent-hi el de l’ensenyament de la religió. Tanmateix, la jerarquia eclesial s’ha negat una vegada i una altra a replantejar la manera com s’imparteix l’assignatura de religió i s’entossudeix a mantenir criteris de vint-i-cinc anys enrere.

En aquest marc, els autors d’aquest llibre, cristians que aposten per una nova relació entre escola i religió, han volgut obrir un debat que se centra en com es pot convertir aquesta matèria en una classe de cultura religiosa que no divideixi els alumnes per raó de creença i permeti un millor coneixement de l’altre en un entorn plural.

Per obrir el diàleg han entrevistat prop d’una vintena de persones d’àmbits molt diversos, del sacerdot a l’ateu, del polític al mestre, del musulmà al catòlic, que expressen un ventall molt gran d’opinions i ens mouen a reflexionar sobre com hauria de ser l’ensenyament de la religió en l’àmbit educatiu.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.