Programació del cicle de cinema 2010

Projecció i comentari d’una tria de pel·lícules amb aportacions d’interès en l’àmbit de l’espiritualitat, de la qualitat humana i del coneixement de les savieses del món

Dades generals:

  • Dates: del 29 d’octubre al 26 de novembre (5 divendres)
  • Inici de les sessions: 18:30h.
  • Preu entrada: 3€
  • Preu cicle complet: 10€
  • Lloc: CETR. C/ Rocafort 234 baixos (jardins Montserrat). Barcelona. 93.410.77.07

Descarregar el programa en PDF

El milagro de Ana Sullivan

Data: 29 d’octubre de 2010
Presenta
: Teresa Guardans

Títol original: The miracle worker
Any: 1962    
País: EE.UU
Direcció: Arthur Penn
 

Sinopsi: Hellen Keller és una nena sorda, cega i muda que viu atrapada dins del seu món. La profesora Sullivan, encarregada de la seva educació, haurà de trencar la bombolla d’incomunicació en la que viu Hellen. Basada en fets reals, la història de Hellen Keller – a més de ser una magnífica història de superació personal- ens mostra l’abisme que separa el món sense paraules i aquell que veiem a través de les paraules. Un film que ens situadavant l’enigma de la naturalesa humana.

El guerrero pacífico

Data: 5 de novembre de 2010
Presenta
: Guy Giménez

Títol original: Peaceful warrior
Any: 2006    
País: EE.UU
Direcció: Victor Salva
 

Sinopsi: Un jove esportista d’èxit que creu tenir-ho tot en aquesta vida, viu un dalt a baix després de patir un greu accident. El destí li oferirà una segona oportunitat qua n conegui a Sòcrates, un estrany personatge que entra en escena perensenyar-li a viure com un veritable guerrer pacífic.
(Adaptació de la novel·la de Dan Millman: El camí del guerrer pacífic)

Home

Data: 12 de novembre de 2010
Presenta
: Antoni Carné

Títol original: HOME
Any: 2009    
País: França
Direcció: Yann Arthus-Bertrand
 

Sinopsi: Entre imatges espesctaculars i impactants, “Home” acompanya a l’espectador a través de la història de la vida en el nostre planeta. Alhora que mostra la seva incommensurable bellesa el documental deixa palesa la responsabilitat individual i col·lectivavers la Terra. La pel·lícula que va ser estrenada simultániament als cinemes, a YouTube i en Dvd, aposta pel compromís amb la vida i amb les generacions futures.

Àgora

Data: 19 de novembre de 2010
Presenta
: Marià Corbí

Títol original: Àgora
Any: 2009    
País: Espanya
Direcció: Alejandro Amenábar
 

Sinopsi: Segle IV. Egipte sota l’Imperiv Romà, en una època de grans convulsions culturals i socials. El “mónclàssic” queda trasbalsat amb l’avenç del cristianisme. Entre els murs de la biblioteca d’Alexandria, l’astrònoma Hipatia lluita per a mantener viu l’esperit de l’antiguitat, en la confrontació de dos móns, dos models de vida i de pensament.

El erizo

Data: 26 de novembre de 2010
Presenta
: Encarna Navas

Títol original: Le hérisson
Any: 2009    
País: França
Direcció: Mona Achache
 

Sinopsi: La vida al núm. 2 del carrer Eugène Manuel, a París, és fa no fa la vida d’un immoble normal, amb la seva portera i els moviments dels veïns. Però com en la vida mateixa, les aparences enganyen i a través de l’ull de Paloma, la protagonista, ens trobarem amb molts interrogants. Una pel·lícula basada en la novel·la de Muriel Barbery.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.