Crèdits de lliure elecció UAB i ESADE

Algunes activitats de CETR han estat reconegudes com
a crèdits de lliure elecció per la

Universitat Autònoma de Barcelona i ESADE

LES RELIGIONS: FET FELIGIÓS, BUDDHISME I HINDUISME
Crèdits: 1,5

Objectiu: Oferir un apropament al fet religiós, per tal de disposar de claus d’interpretació de la diversitat religiosa de la humanitat. Aquest curs explora els trets que caracteritzen el fet religiós, s’interroga sobre les religions en el món contemporani i introdueix en l’estudi de dues grans tradicions: l’hinduisme i el buddhisme.

Programa del curs


LES RELIGIONS: JUDAISME, CRISTIANISME I ISLAM
 Crèdits: 1,5

Objectiu: Apropar-se a tres tradicions religioses (el judaisme, el cristianisme i l’islam) des de la perspectiva de la seva diversitat i complexitat. Contextualitzar els orígens i l’evolució de cada una d’aquestes religions, introduir-se als seus textos cabdals i conceptes clau per tal de tenir eines d’interpretació del present.

Programa del curs


L’ISLAM AHIR I AVUI: DIMENSIÓ SOCIAL I DIMENSIÓ ESPIRITUAL
Crèdits: 1,5

Objectius: Entendre les característiques bàsiques de l’Islam, per disposar d’eines d’interpretació de la realitat musulmana en el món contemporani. Entrar en contacte directe amb els textos fundadors (l’Alcorà i els Hadhits), així com amb les obres de figures cabdals de l’espiritualitat i el pensament musulmà. Més enllà de les simplificacions, conèixer rostres ben diversos d’una tradició tan plural com és la musulmana.

Programa del cursEL BUDDHISME: CAMÍ ESPIRITUAL SENSE CREENCIES NI DÉUS
Crèdits: 1,5

Objectius: Apropament a una tradició espiritual que busca el desaferrament en relació a les creences, conceptes o imatges del sagrat. Veurem algunes claus per a la interpretació de la proposta buddhista i ens introduirem en la lectura de textos de la tradició buddhista.

Programa del curs


Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.