Butlletí Març 2011

Properes activitats

Durant aquest mes s’inicien moltes activitats, si us en interessa alguna, sisplau, aviseu amb el màxim de temps possible. Gràcies!

Textos contemporanis d’espiritualitat laica: reflexió compartida

1 de març -10 de maig

Amb Salvador Juncà Seminari quinzenal (dimarts de 19,30 a 21,00 h.) en el que cada sessió combinarà una pràctica guiada de silenci i el comentari de breus textos que permetin aprofundir en aspectes del treball interior. Aquesta proposta és oberta a totes aquelles persones que desitgin participar en un treball personal de reflexió i pràctica.

Més informació: cetr@cetr.net

Curs: el mon jueu i la seva diversitat

Amb Meritxell Blasco
Del 2 de març al 6 d’abril
Preu: 97€

Aproximació al món jueu, una realitat ben plural, un curs que ens permet conèixer millor el passat i tenir més elements per interpretar el present.

Més informació

Lectura: Aclariments sobre l’espiritualitat laica

Amb Marta Granés
2, 9 i 16 de març
Preu: 45€

Lectura comentada de “Egocentricidad y mística. Un estudio antropológico” del filòsof Erns Tugendhat, Ed. Gedisa 2004. Barcelona.

Més informació

El Bhagavad Gîta: una proposta integral

Amb José Reche
Del 2 de març al 13 d’abril
Preu: 107€

Lectura: Llibre de capçalera de Gandhi i d’Einstein, és considerat una de les obres culminants de les tradicions de saviesa de la humanitat, i el seu estudi permet aprofundir en com acréixer la qualitat humana des de totes les capacitats de l’ésser humà.

Més informació

Altres activitats:

Cap de setmana de silenci

Amb Francesc Torradeflot
19 i 20 de març
Preu: 115€ (amb allotjament)

Durant aquest cap de setmana s’oferiran algunes pràctiques de silenci de l’escola carmelitana (Joan de la Creu i Teresa de Jesús).

Més informació

Dissabtes de silenciament:  Mantres cantats

Amb Swami Bhaktidas
26 de març
40€

La música hindú, una via a la meditació. Com pot la música ajudar al treball interior? El so instrumental, la veu, el cant , són ben presents en les diverses tradicions de saviesa.

Més informació

Lectures

Què està fent Internet amb les nostres ments?  -Nicholas Carr-

La tercera part de la població mundial ja és ‘internauta’. La revolució digital creix a molta velocitat. Nicholas Carr, reflexiona sobre aquest fenomen en el llibre Superficiales. ¿Qué está haciendo Internet con nuestras mentes? (Taurus, 2011).  N’oferim una petita tria relacionada amb la capacitat d’atenció  i la creativitat. (Llegir)

L’educació davant el nou escenari.  -Teresa Guardans-

Conferència pronunciada dins el cicle “La crisi, una oportunitat de canvi”, organitzat pel col·lectiu Espai Obert (Abril 2010) i que ara ha publicat el Centre d’Estudis Francesc Eiximenis  (llegir)

Conèixer-se a si mateix.  -Sri Nisargadatta Maharaj (Bombay, 1897-1981)

Amb aprendre paraules no n’hi ha prou. Pot conèixer la teoria, però sense l’experiència real de si mateix com a centre de l’ésser, l’amor i la benaurança impersonal, el mer coneixement verbal és estèril.   P: Llavors, què he de fer?  (Llegir)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.