Presentació d’una nova revista

La presentació pública del primer número de Philía tindrà lloc a la Sala de l’Àgora (20.S08) de la Universitat Pompeu Fabra el 30 de gener de 2008 a les 19h (entrada lliure).

Philía neix al “Dipòsit de les Aigües”, edifici construït per Josep Fontseré l’any 1874 i actual seu de la Biblioteca de la Universitat Pompeu Fabra. Allà, sota les voltes, i al seu centre, es troba la Bibliotheca Mystica et Philosophica Alois M. Haas que, gràcies a una Associació d’Amics amb aquest nom, fa possible la catalogació dels més de 40.000 volums donats pel professor Haas l’any 2000. Al seu voltant s’han anat desenvolupant, des d’aleshores, una sèrie d’activitats que han rebut el recolzament de l’Institut Universitari de Cultura, tot agrupant diverses persones, de diferents procedències, i tot això sota el signe de la mística. Els estudis de mística han estat presents en les seves més variades manifestacions, des de llurs expressions medievals i del Segle d’Or, fins llur pervivència en l’art modern, amb algunes confrontacions en les cultures orientals.

Junt amb la intenció divulgadora d’aquestes activitats, ha prevalgut l’orientació investigadora dirigida principalment als estudiants de doctorat en Humanitats. Per iniciativa d’un grup d’ells sorgeix la revista Philía com a dipòsit de recepció tant dels treballs d’investigació i tesis doctorals que es generen així com de tots aquells esdeveniments culturals significatius dins d’aquest camp d’interessos. Creiem que Philía ajudarà a conservar la tradició d’estudis que ens ha llegat Alois M. Haas i que pretenem continuar en les properes generacions.

Victoria Cirlot i Amador Vega
Barcelona, Novembre 2007

Índex Philía nº1

Preu: 12e

Subscripció:
Butlleta de subscripció

Contacte:
philia@upf.edu

Seu social:
Universitat Pompeu Fabra. Institut Universitari de Cultura. C/Ramon Trias Fargas, 25-27, 08005 Barcelona. Despatx: 20.241-43.

Llocs de distribució:
Alibri, Almirall, Catalònia, Claret, La Central, Laie

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.