Pràctica de meditació 11

Meditació a partir d’un text de Teresa de Jesús

Entended que esto no es cosa sobrenatural, sino que podemos nosotros hacerlo, porque es encerramiento de las potencias en sí mesma.

Sólo esto es lo que querría dar a entender: que para irnos acostumbrando a con facilidad ir asegurando el entendimiento para entender , es menester recoger estos sentidos esteriores a nosotros mesmos y que les demos en qué se ocupar, pues es ansí que tenemos el cielo dentro de nosotros, pues el Señor de él lo está. Una vez gustamos que no es menester dar voces para hablarle, rezaremos con mucho más sosiego. (…) os ruego lo provéis, aunque os sea algún trabajo.

(Teresa de Jesús, Camino de perfección 50)
PRÀCTICA DE RECOLLIMENT AMB AJUT DE LA IMAGINACIÓ:

Per acostumar a l’enteniment a "entendre", Teresa de Jesús aconsella

– recollir els sentits "exteriors"
– oferint-los alguna ocupació

1. Recollir uns minuts l’atenció amb l’ajut de la respiració. Seguir el flux de la respiració. Sense forçar el ritme, anar calmant.

2. Portar les capacitats “en presència de”… “en presència del Mestre interior”
El "mestre interior" no és una entitat diferent de mi mateix/a. Però no és el meu ego, no és els meus discursos, el meu monòleg, les meves opinions, els meus projectes… Callant tot això, es fa present la “Qualitat profunda”, la Certesa, el mestre interior…

L’artilugi de Santa Teresa és representar-se a Jesús i situar-se –com a deixeble- davant d’ell. El pas següent és escoltar-lo i mantenir l’atenció silenciosa fixada en les seves paraules, com volent-les penetrar i deixar-se penetrar per elles. Paraules com, per exemple:

Marta, t’angunies i t’atabales per moltes coses, quan, de fet, només en cal una de sola. (Lluc 10, 41)

El qui troba la seva vida, la perdrà; i qui perdi la seva vida, la trobarà. (Mt.10,37)

3. Mantenir-s’hi uns minuts (15-20?). En acabar (o abans, si l’atenció es dispersa), reduir les paraules triades a una o dues, com un mantra. Per exemple: "Només una", "una cosa", o "Vida" i repetir-les en unió amb la respiració, deixant-se impregnar pel seu significat, tal com l’aire ens vivifica.

La llum que brilla perpètuament, de manera pacífica, a l’interior més interior de sí mateix, és el veritable Mestre. El Mestre és la Realitat, la resta només és ombra. Busca en tu i el trobaràs; comprendràs que estàs constantment en comunió amb ell. No és un ésser. És l’ésser de tots els éssers.

(frases de Nisargadatta Marahaj)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.