LA IMATGE DE DÉU I DE L’ÉSSER HUMÀ DES DEL FEMENÍ

   Àngela Volpini i Teresa Forcades

25-26 d’Octubre 2008. Monestir de Sant Pere de Les Puel•les

Des d’aquest caminar per on no hi ha camins, cerquem nous llenguatges que posin paraules a allò que intuïm, respostes que s’adeqüin al moment que estem vivint; per això hem convidat dues dones que des de les investigacions en diferents camps de les humanitats i de les ciències i des de la seva experiència vital ens expliquin allò que han vist i han sentit, allò que han elaborat i confrontat, allò que els ha estat revelat. A partir de diverses preguntes anirem endinsant-nos en el pensament de les ponents per tal de no deixar-hi cap escletxa. La relació paritària i amorosa entre Déu i l’ésser humà centrarà el nostre diàleg i ens acararà a temes com el desig profund, la paraula, la creativitat, les possibilitats, la vida, la raó, la llibertat, el poder, la religió, la plenitud, l’amor… Les ganes de saber ens han portat a dedicar-hi tot un intens cap de setmana; també és cert que les dues ponents s’han hagut de desplaçar des d’Itàlia i d’Alemanya, expressament, per assistir-hi.

Àngela Volpini, ha fundat el centre Nova Cana (Itàlia. www.novacana.it) especialitzat en la recerca antropològica-cultural-teòlogica sobre la humanitat i Déu. Ha publicat Resurrezione di Dio (CE.L.I.T., 1984, en castellà: La humanidad realizada: una nueva visión de Dios, Monasterio de Casbas, 2003), La Madonna accanto a noi (Reverdito edizioni, 1996), Capire Maria (Marna, 2003, segona edició Edizioni Feeria-Comunità di San Leolino, 2007), Le bianche pietre di pollicino (Aforismi raccolti da Luigi Gaito e illustrati da Donatella Muffato, Marna, 2005), Poesie (Edizioni Guardamagna, 2005), Persona e comunità (Edizioni Guardamagna, 2005). I han escrit sobre ella: Ferdinando Sudati, Dove posarono i suoi piedi (Marna, 2004) i Ausilia Riggi, Fedeltà alla terra (Armando editore, 2005).

Teresa Forcades, teòloga i doctora en medicina, monja de sant Benet de Montserrat. Actualment viu a Alemanya, on prepara la seva tesi doctoral en teologia sobre el concepte de persona. Va dedicar la tesi doctoral en salut pública a les medicines alternatives, i la tesi de llicenciatura en teologia, a la Trinitat. Ha publicat La Trinitat, avui (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2005), Els crims de les grans companyies farmacèutiques (Cristianisme i Justícia, 2006), La teologia feminista en la historia (Fragmenta editorial, 2007). És monja benedictina de Sant Benet de Montserrat des de l’any 1997.

Moderarà: Laia de Ahumada, doctora en filologia i escriptora.

Dies 25 i 26 d’octubre de 2008 (dissabte: de 10 a 13h i de 16 a 19h i diumenge: de 12 a 14h i de 16 a 18h). A l’església del monestir de Sant Pere de les Puel•les, carrer Anglí 55 de Barcelona.
Si voleu dinar al monestir o necessiteu allotjament contacteu amb el telèfon 680.888.064/93 203.89.15 (Catalina).

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.