Jaume Botey, in memòriam

Hem perdut la presència d’un gran personatge, d’una gran persona, competent, lliurat a lluitar per la justícia, un servidor incondicional de causes nobles però, per damunt de tot, un home bo, acollidor, extraordinàriament amable, amic fidel dels seus amics: un cristià veritable i obert.

          A Cetr hem tingut la sort de poder comptar amb la seva col·laboració al Consell Assessor del Centre. Ha estat una ocasió per conèixer-lo més de prop i apreciar la qualitat de la seva persona.

          El seu adéu ens deixa més sols. Com trobarem a faltar les seves paraules i el seu rostre amable! Ho hem sentit molt, ningú omplirà el seu buit. Ens queda d’ell un bell record, l’exemple d’un home veritable i un gran estímul per lluitar per un món més just i més humà.

          Descansi en pau l’home fidel.                                                                                                     (Marià Corbí)

***************

Aquests dies han sigut molts els escrits sobre en Jaume que han aparegut a la premsa impresa i digital, enllaços a les xarxes, etc. etc. Tot un material que ens ajuda a descobrir, encara més, la grandesa amagada darrera la seva extrema senzillesa i la seva mirada bondadosa.
Per exemple, les dues entrevistes que hem triat. En la primera, d’uns pocs minuts, el tema és el seu compromís amb la pau (ICIP, desembre 2016). A la segona, una entrevista de TV3 hi trobareu un repàs de diversos temes que l’han ocupat i interessat.  Finalment,  una extensa entrevista autobiogràfica, que guarda el Museu de l’Hospitalet, al fons documental sobre els personatges de la ciutat.

Jaume Botey parla del seu compromís amb la pau. Entrevista (desembre 2016)
Aquesta entrevista forma part d’un projecte de l’ Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), engegat el 2016, per traçar la història del moviment per la pau a Catalunya i salvaguardar-ne el fons documental. El projecte es basa en la gravació d’entrevistes orals amb diferents protagonistes de l’acció col·lectiva per la pau, entre els quals el professor Jaume Botey.

TV3. La política des de fora: Entrevista a Jaume Botey

 

Història de vida Jaume Botey Vallès (3 de juny de 2009)
Una extensa entrevista autobiogràfica, a càrrec de  “El Pont de la Llibertat” – L’Hospitalet Antifranquista:

1ª part: https://www.youtube.com/watch?v=PKYTxmINi3g

2ª part: https://www.youtube.com/watch?v=GTJSFsm_1oQ