En el Dhammapada

un dels textos més coneguts de la tradició buddhista, es recull l’ensenyament del Buddha en unes breus sentències. Us en presentem una breu selecció :

“La vigilància és la sendera de la immortalitat; la negligència és la sendera de la mort. Aquells qui estan vigilants no moren mai; aquells qui no estan vigilants ja són morts.”

“La ment és inconstant i inquieta, difícil de guardar i de contenir: que l’home savi adreci la seva ment així com el constructor de fletxes fa rectes les seves fletxes.”

“Així com l’abella recull l’essència de la flor i se n’allunya sense destruir-ne la bellesa ni el perfum, així el savi peregrini en aquesta vida.”

“No pensis en les faltes dels altres, en el que han fet o en el que han deixat de fer. Més aviat pensa en les teves pròpies faltes, en el que has fet o en el que has deixat de fer.”

“És fàcil veure les faltes dels altres, però és difícil veure les pròpies faltes. Un hom escampa les faltes dels altres com plomes llançades al vent, però amaga les pròpies faltes com el jugador astut amaga el seu joc.”

“No hi ha sendera en el firmament, i el monjo ha de trobar la sendera interior. El món gaudeix amb els plaers que són obstacles en la sendera; però els il•luminats han creuat el riu del temps i han vençut el món.”

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.