cicle de cinema 2013


mirar i compartir

Projecció i comentari d’una tria de pel·lícules i documentals amb aportacions d’interès en l’àmbit de la qualitat humana.
Una proposta pels divendres de tardor, del 25 d’octubre al 13 de desembre.
Els divendres a les 18.30h.  
(entrada: 4€. El cicle complet: 15€)

 

25 d’octubre  
Una botella en el mar de Gaza
Dir.: Thierri Binisti, 2011. França
Presenta: Ester Puigmartí

Tai, que viu a Jerusalem dia a dia amb la por al cos, necessita saber què passa “a l’altra banda”: com és que algú és capaç d’immolar-se per sembrar el terror? Se li acudeix enviar una ampolla plena de preguntes i de ràbies que arribarà fins a territori palestí… Una pel·lícula que ens apropa al conflicte israelita-palestí des de les vides, pors i esperances d’ambdues poblacions.   

 

 

8 de novembre
The Straight story, una història vertadera
Dir.: David Lynch, 1999. USA
Presenta: Teresa Guardans

Alvin Straight rep la notícia de que el seu germà està greument malalt; viuen allunyats des de fa temps i necessita retrobar-se amb ell. Però per la seva mala visió no pot renovar el carnet de conduir. Recorrerà els centenars de kilòmetres que els separen, d’Iowa a Wisconsin, damunt d’una segadora, en un viatge pausat, que serà tot un itinerari de retrobament. Basada en fets reals.

 

 

15 de novembre
La cueva de los sueños olvidados
Dir.: Werner Herzog, 2010 (Canadà, USA, Alemanya, França)
Presenta: Raúl García

Aquest documental, filmat a la cova de Chauvet, al sud de França, ens trasllada 30.000 anys enrere al bell mig de la vida dels nostres avantpassats. Una pel·lícula contemplativa sobre la naturalesa humana, en la que Herzog aconsegueix unes imatges úniques de les creacions pictòriques més antigues de la humanitat en el seu entorn natural.  

 

 

22 de novembre
Cerezos en flor
Dir.: Doris Dörrie, 2008. Alemanya
Presenta: Manel Miarnau

Només Trudi sap que el seu marit es troba greument malalt. El convenç per a visitar als seus fills i néts a Berlín. Aquests, però, estan massa immersos en les seves pròpies vides com per a ocupar-se d’ells. Aleshores decideixen passar uns dies a la costa del mar Bàltic, però la vida fa un capgirament inesperat. Vida i mort, amor i amistat, ens portaran fins al Japó…

 

 

29 de novembre
Le Havre
Dir.: Aki Kaurismäki, 2011. Finlàndia, França i Noruega
Presenta: Encarna Navas

Marcel Marx és un enllustrador que viu a Le Havre, França. Fa això perquè vol relacionar-se amb la gent, ja que ell és un escriptor brillant. Apartat de la literatura, Marcel és feliç en la seva vida tranquil·la amb la seva dona Arletty i els que l’envolten. Aquesta situació no trigarà a canviar quan arriba al barri un jove immigrant africà. La policia el busca … i Marcel Marx intentarà ajudar-lo.


13 de desembre
Searching for Sugar Man

Dir.: Malik Bendjelloul, 2012. USA
Presenta: Guy Giménez

Detroit, finals dels 60. Dos productors descobreixen en un bar de la ciutat a un desconegut músic. Decideixen gravar dos discs però l’èxit no arriba i “Rodriguez”, el músic, desapareix misteriosament. Anys més tard la seva música arriba a la Sudàfrica de l’Apartheid convertint-lo en un mite durant dues dècades. Temps després, dos fans decideixen buscar i esbrinar que va ser d’ell. El que van trobar va ser una història extraordinària.

La pel·lícula va rebre l’Óscar 2013 al millor documental.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.