Cantos de eternidad. La sabiduría de Rûmî en el “Mathnawî” vol.II

Cantos de eternidad. La sabiduría de Rûmî en el “Mathnawî”. Vol. II
Edició: Ed. Bubok, 2014, 250p
ISBN: 978-84-686-5364-8

Descàrrega gratuïta o compra online
Preu: 10,15 €

 

El Mathnawî, l’obra mestra de Djalal-od-Dîn Rûmî (1207-1273) i un dels més grans textos espirituals de la història de la humanitat, reuneix dos grans qualitats, molt difícils de conjuntar: la calidesa del poeta i la profunditat del pensador, i no com dos estrats sinó en una fecunda unitat; una creació que és com una mina de diamants, que per aconseguir les joies cal endinsar-se en la foscor de la mina i extreure’n una a una.

En aquest segon volum, Marià Corbí continua oferint les seves meditacions a partir del text, reflexions nascudes de la lectura del  segon volum del Mathnawî que no pretenen ni resumir, ni comentar-ho, ni eximir de llegir-lo, tot el contrari: són una crida a endinsar-se una i altra vegada en un text que no ens deixa mai amb les mans buides.

“Los grandes autores no entregan sus joyas fácilmente -escribe Corbí-; sin embargo, espero que mi escrito ayude a la tarea a la que invito. Mis manos son pequeñas para recoger y  ofrecer todas las joyas de sabiduría que contiene el Mathnawî. No sé si la vida me dará como para comentar una obra que a Rûmî le ocupó toda su vida. Ofreceré lo que sea capaz de extraer, consciente que quien se anime a estudiar esta obra extraerá joyas que yo no he atinado a ver o no he tenido tiempo suficiente para extraer.”

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.