3. WU-WEI: L’ACCIÓ QUE TRANSFORMA. LA PROPOSTA DEL DAODEJING

a càrrec de Teresa Guardans

Una mirada cap el concepte “d’actuar sense actuar” (wu-wei), tan central del Daodejing, ens servirà de fil conductor per reflexionar sobre la vida quotidiana: obstacle o oportunitat de creixement interior i de qualitat humana? A més de la selecció de textos d’aquesta petita gran obra xinesa, veurem altres aportacions (antigues i contemporànies que exploren aquesta mateixa qüestió.

4, 11 i 18 de març
3 dilluns, de 19:00 a 20:30 h.
Aportació: 40 €

    Nom *

    e-mail *

    Telèfon

    [recaptcha]

    Wu-wei no significa no fer res, sinó deixar de remar corrent amunt. Comprendre què és el que ens fa moure en contra direcció, obrir pas en nosaltres mateixos a allò que som i que vol brollar, desfer-nos de falses consistències. wu és el buit de tot allò que “no és” per a que la força plena del Tot pugui ser. Wu-wei  té molt a veure amb sinceritat, autenticitat, sense artificis, espontaneïtat, profunda llibertat (en relació a les pròpies cadenes interiors), creativitat natural, simplicitat… Una actuació que ajuda a posar fre a un viure que és un constant saltar de branca en branca, per poder-se situar en un viure en fondària, unificat amb l’essència de l’existir.

    Del llibre del Tao:

    El fang és modelat per a poder fer el recipient, però és el seu buit el que fa útil el recipient. S’obren portes i finestres en els murs d’una casa, i és el buit el que permet habitar-la. Centrem l’interès en l’ésser, però en el no-ésser es fonamenta la utilitat.