Una tria de pel·lícules i documentals amb aportacions d’interès en l’àmbit de la qualitat humana. Cada pel·lícula s’acompanya d’una breu presentació, més comentari i debat posterior.
Inici de les sessions: 18,30 h.
Preus: 1 entrada 3€, cicle complet 12€
6 de novembre
Una família de Tokio
Dir.: Yôji Yamada, 2013. Japó.
Presenta: Encarna Navas
Una parella de jubilats viatgen a Tòquio per a visitar els seus fills, però aquests estan tan ocupats pels problemes quotidians que gairebé no tenen temps d’ocupar-se dels seus pares. Reflexió sobre els ritmes i sistemes de vida del present. Retrat de la desintegració del sistema familiar tradicional, la pel·lícula és un remake dela cèlebre Contes de Tokio, d’Ozu (1953).
13 de novembre
Hanna Arendt
Dir.: Margarethe von Trotta. Alemanya, 2012
Presenta: Manel Miarnau
Biografia de la filòsofa jueva-alemanya, Hannah Arendt, deixebla de Heidegger, que va assistir com a periodista en el judici contra el nazi Adolf Eichmann. En la seva obra Arendt busca aprofundir sobre el mal i les condicions que fan possible arribar a la pèrdua “d’humanitat”, uns interrogants que són ben presents a la pel·lícula.
20 de novembre
Los espigadores y la espigadora
Dir.: Agnès Varda. França, 2000
Presenta: José Manuel Bobadilla
Espigadors: “Es diu de la persona que recull les espigues que els segadors han deixat en el rostoll”. Des d’aquest punt de partença Agnes Varda recorre França trobant persones que recullen el que altres deixen o llencen. Un documental que ens mostra la societat de consum vista des de l’altra cara del mirall.
27 de novembre
Mis tardes con Margueritte
Dir.: Jean Becker. França, 2010
Presenta: Eva Torres
Basada en la novel·la homònima de Marie-Sabine Roger. Germain Chazes (Gérard Depardieu) és un home obès que viu en una caravana al jardí de la seva mare. Els companys el consideren un poca cosa, una mica curt de gambals. Quan una àvia molt culta li descobreix l’univers dels llibres i de les paraules, comença a transformar-se la seva relació amb si mateix i amb els altres.
4 de desembre
Ida
Dir.: Pawel Pawlikowski. Polonia, 2013
Presenta: Raúl García
La trama es situa a Polònia,l’any 1962. Anna és una jove orfe a punt de fer-se monja; abans de fer aquest pas, la superiora l’envia a conèixer l’única parenta que té, una tia. Anna descobrirà que el seu veritable nom és Ida i que pertany a una família jueva desapareguda en el moment de l’ocupació nazi. (Óscar 2014 a la millor pel·lícula de parla no anglesa).
11 de desembre
Mandarinas
Dir.: Zaza Urushadze Estonia, 2013
Presenta: Teresa Guardans
El 1990, esclata la guerra en una província georgiana que vol la independència. Ivo, estoni, decideix quedar-se per ajudar al seu amic Margus a la collita de mandarines. Dos soldats enfrontats queden molt mal ferits davant de casa seva. Ivo se’n farà càrrec. La pel·lícula és una aposta per l’humanisme i l’enteniment, per damunt d’ideals i de qualsevol violència.